Boomfeestdag 2012: 21 maart 2012

Op 21 maart 2012 vond de Nationale Boomfeestdag plaats. Ca. 500 kinderen van de scholen uit Sittard-Geleen en Schinnen planten  8.125 stuks plantgoed op een totale oppervlakte van ca. 1,8 ha in het Absbroekbos.

 

Nadat wethouder Peter Geenen van Sittard-Geleen en zijn collega uit Schinnen gezamenlijk het startschot hadden gegeven begonnen de kinderen met planten. De aanplant vormt de eerste aanzet van de aanleg en inrichting van het project Nieuw Bos. Dit project voorziet in de aanleg en inrichting van totaal 35 ha in drie projectgebieden, te weten Absbroekbos, Windraak-Wanenberg en Kollenberg.

 

Landschapspark De Graven is actief betrokken bij de uitwerking  van het project. Zij heeft een opdracht verstrekt aan de Bosgroep voor het inrichten van deze 1,8 ha.

De organisatie van de feestelijke activiteiten was dit jaar in handen van de gemeente Sittard-Geleen en het Centrum voor Natuur- en milieueducatie Westelijke Mijnstreek (CNME WM). Zij konden daarbij wederom rekenen op de inzet van een grote groep vrijwilligers en Graven GIdsen.

 

Het project Nieuw Bos wordt mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdragen van de Provincie Limburg.